تغییر تله زندگی محرومیت هیجانی

ساخت وبلاگ

مراحل تغییر تله ی زندگی محرومیت هیجانی :

۱- محرومیت دوران کودکیتان را درک کنید. کـودک محروم و آسیب دیده درون خود را حس کنید.

درک مشکل همیشه اولین گام در حل و فصل مشکل اسـت. شما باید آنچه را که در دوران کودکی شما رخ داده است، به یاد بیاورید. همانطور که گفته شد یادآوری ریشه های تحولی محرومیت هیجانی در مقایسه با سایر تله های زندگی ممکن است سخت تر باشد.

سه نوع محرومیت هیجانی وجود دارد:

  1. محرومیت از محبت: که در آن مراجعین احساس می کنند که کسی وجود ندارد آنها را در آغوش بگیرد، به آنها توجه کند یا محبت فیزیکی به آنها داشته باشد.
  2. محرومیت از همدلی: که در آن فرد احساس می کند کسی وجود ندارد که به او گوش داده یا سعی کند تا او را درک کند و بشناسد.
  3. محرومیت از حفاظت: که در آن فرد احساس می کند کسی وجود ندارد که از او مراقبت کند یا او را راهنمایی کند.

تله زندگی محرومیت هیجانی

۲- احساس های محرومیت در روابط فعلیتان را به دقت زیر نظر بگیرید. نیاز به محبت، همدلی و راهنمایی را به خـوبی لمس کنید.

از احساس محرومیت موجود در زنـدگیتـان آگاه شوید. زمانی که تله زندگیتان دست به کار مـی شـود به خودتان هشدار بدهید که در معرض رفتارهای ناکارآمد قرار گرفته اید. حس تحقیرشدگی، تنهایی، پوچی، بی معنـایی، غمگینی ناشی از دسترس ناپذیری یا بی مهری افـراد مـورد علاقه نشانگر این هستند که تله زندگیتان فعال شده است.

۳- روابط گذشته خود را به منظور روشن سازی الگوی حاکم بر روابط بررسی کنید. موانعی را که باعث عدم تغییر شما می شوند، فهرست کنید.

روابط مهم خود را به یاد بیاوریـد. می توانی بر روابط عاطفی، خانوادگی و دوستانه خود متمرکز شوید. به مشکلات این روابط فکر کنید: آیـا طـرف مقابـل می توانسـت نیازهای شما را بـرآورده کنــد. یـا اینکــه می توانست، اما نمی خواست این کار بکند؟ آیا با توقع زیاد و شکایت مداوم باعث می شدید طـرف مقابـل از شـما دور شود؟

۴- از رابطه با افراد سرد و بی مهری کـه شـما را بـه شـدت جذب خودشان می کنند، دوری کنید.

با دوست یا نامزدی که شما را محروم می کند، درگیر رابطـه نشوید. ایـن کـار برایتان بسیار سخت است، زیرا این ها همان افرادی هسـتند که شما را به خودشان شدیداً جذب می کنند. اگر بصـورت افراطی جذب فردی می شوید این احتمـال وجـود دارد کـه مجذوب شدن شما ناشی از تله زندگی شما باشد.

۵- وقتی فرد مورد علاقه شما از لحاظ هیجـانی آدم سـالمی است از این فرصت استفاده کنید تا روابط خود را بهبـود بخشید. نیازهای خودتان را بازگو کنید. بـه طـرف مقابل، آسیب پذیری های خود را بگویید.

وقتی با فرد سالمی رابطه برقرار می کنید، هم به خودتان و هم به طرف مقابل فرصت بدهید. بسیاری از اوقات افـرادی کـه در دام تلـه زنـدگی محرومیت هیجانی افتاده اند به محض اینکه رابطـه سالمی برقرار می کنند، انگار نارضایتی و ناخوشایندی به سراغشان می آید و تمایل دارند خیلی زود رابطه را تمام کنند. سـعی کنید به طرف مقابل و خودتـان ایـن شـانس و فرصـت را بدهید که رابطه را با احترام متقابل ادامه دهید.

۶- از مقصر دانستن اطرافیان و پرتوقعی دسـت بردارید.

نیازهای خود را با صراحت و صداقت به همسرتان بگوییـد. وقتی از دست همسرتان عصبانی هستید به آرامی و بـدون سرزنش او، احساس هایتان را ابراز کنید. در زیـر احسـاس خشم، احساس آزردگی خاطر و ضعف، نهفته است. اگر بـه جای بیان آزردگی خاطر و ضعف های خود بـه خشـم روی بیاورید، طرف مقابـل از شـما فاصـله می گیـرد و احتمـال برآورده سازی نیازهای شما کم می شود. عصـبانیت و پرتوقعی محکوم به شکست است.

اگر دوست دارید از بستر روابط به رضایتمندی برسـید مجبـور هسـتید کـه افکـار و احساس های خود را با طرف مقابل در میان بگذارید. ابتدا باید با خودتان روراست و صــادق باشــید، افکــار و احساسهایتان را بشناسید و با صراحت و صداقت این افکار و احساسها را با او در میان بگذارید.

منبع : یانگ، جفری؛ کلوسکو، ژانت.(۱۳۹۵). زندگی خود را دوباره بیافرینید. ترجمه ی حسن حمید پور، الناز پیرمرادی و ناهید گلی زاده.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

  • خوب ()

  • بی فایده ()

  • متوسط ()

  • عالی ()

مطالب مرتبط :

همیار وردپرس...
ما را در سایت همیار وردپرس دنبال می کنید

برچسب : تغییر,زندگی,محرومیت,هیجانی, نویسنده : جمشید رضایی بازدید : 155 تاريخ : جمعه 7 مهر 1396 ساعت: 13:44

خبرنامه