شما در شبکه‌های اجتماعی با چه هویتی فعالیت می‌کنید؟

ساخت وبلاگ

مجله علمی ایلیاد - اکثر بزرگسالان در فضای مجازی، بیش از یک پروفايل در سایت‌هایی نظیر فیس بوک، توئيتر و لينکداین دارند. اگرچه این سایت‌ها هدف مشابهی را دنبال می‌کنند و آن پیوند دادن افراد با عزیزان، نزدیکان و همسالان از طریق دنیای دیجیتال است، اما یافته‌های تحقیق جدید نشان می‌دهد که کاربران غالباً از شخصیت‌های مختلفی در هر کدام از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

بر طبق مرکز تحقیقات Pew، اکثر افراد بیش از یک پروفايل در شبکه‌های اجتماعی یاد شده دارند. بنا به تحقیقات جدید انجام شده توسط محققان در مرکز فناوری و علوم اطلاعات دانشکده ایالت پن و دانشکده کينگ لندن، کاربران اغلب از شخصیت‌های مختلفی که مختص هر یک از شبکه‌های اجتماعی است، استفاده می‌کنند.

گروه تحقیق، تحت رهبری «دانگون لی» از دانشگاه ایالت پن و استادیار IST و «نيشانت ساسترى»، سخنران ارشد کينگز کالج، نظریه‌پردازی کردند که این شخصیت‌های مختلف از میل به تناسب و سازگاری با فرهنگ‌های مختلف هر سایت نشأت می‌گیرد. برای مثال، تصویر نوشیدنی رنگارنگ استار باکس شخصی می‌تواند در اينستاگرام محبوبیت پیدا کند، ولی شاید همان عکس در لينکداین بازخورد چندانی نداشته باشد. کاربران به شکل‌های مختلفی، خود را در شبکه‌های اجتماعی به تصویر می‌کشند.

در این تحقیق، اطلاعات بیش از صد هزار کاربر شبکه‌ی اجتماعی با استفاده از About.me گردآوری شد؛ وب سایتی که به‌عنوان مرجع شبکه‌های اجتماعی عمل می‌کند. لی گفت: «کاربران در این سایت به‌صورت داوطلبانه پروفايل‌های‌شان را عرضه می‌کنند که آن‌را به پایگاه داده‌ی بسیار قابل اعتمادی تبدیل می‌سازد.»

نيشانت ساسترى، سخنران ارشد در دپارتمان انفورماتیک در کينگز کالج و یکی از اعضای تحقیق خاطر نشان کرد: «استفاده از وب سایت about.me پیشرفت قابل توجهی بود، زیرا این امکان را به ما داد تا در چند جفت شبکه‌ی اجتماعی بگردیم و تمامی پلتفرم‌های شبکه‌ی اجتماعی عمده از قبیل فیس بوک، توئيتر، لينکداین و اينستاگرام را بررسی کنیم.»

گروه پژوهشی با تجزیه و تحلیل عکس‌های پروفايل و اطلاعات بیوگرافی ارائه شده توسط کاربران به تفاوت‌های جالب توجهی در نحوه‌ی نشان دادن افراد مختلف در این شبکه‌ها دست یافت. برای مثال، تحقیقات نشان داد که زنان تمایل کمتری به استفاده از عینک و به ویژه عینک مطالعه، در عکس‌های پروفايل‌شان دارند. کاربران زیر ۲۵ سال نیز به میزان کمتری در عکس‌های پروفايل خود لبخند به لب داشتند.

پژوهشی توسط سازمان علوم ملی NSF مورد پشتیبانی قرار گرفت تا پدیده‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی به مطالعه برسند. کينگز کالج از شورای تحقیقات علوم اجتماعی و اقتصادی انگلیس کمک مالی دریافت کرد. محققان این ایده را رد می‌کنند که کاربران به‌صورت جدی پروفايل خود را تغییر می‌دهند، بلکه خود را با رفتارهای مرتبط با آن شبکه وفق می‌دهند.


ساسترى چنین می‌گوید: «داده‌ها نشان می‌دهد که علی‌رغم تلاش‌های اکید ما، همچنان از رفتارهای قالبی و کلیشه‌ای برای سازگار کردن شخصیت‌های‌مان استفاده می‌کنیم. شبکه‌های اجتماعی قسمت اعظمی از زندگی ما را تشکیل می‌دهند و ما روزانه وقت زیادی را صرف چک کردن آن‌ها می‌کنیم. بنابراین، درک این مسئله که ما چگونه در شبکه‌های اجتماعی با یکدیگر تعامل می‌کنیم، در درک اینکه در دنیای مجازی کيستيم حائز اهمیت است.»

لی با این گفته موافقت کرده و اظهار داشت: «مردم در عصر شبکه‌های اجتماعی بدون آنکه متوجه شوند، رد پایی از خود بر جای می‌گذارند. ما با بررسی این آثار، می‌توانیم چیزهای زیادی را در خصوص رفتارهای افراد یاد بگیریم. تحقیقات بیشتر در این زمینه می‌تواند از روش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی برای مهندسی پروفايل اطلاعات بیشتری در اختیارمان بگذارد.»

نوشته: ScienceDaily

ترجمه: مجله علمی ایلیاد

منبع: sciencedaily.com

همیار وردپرس...
ما را در سایت همیار وردپرس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی بازدید : 152 تاريخ : چهارشنبه 6 دی 1396 ساعت: 2:57

خبرنامه