تاثیر سرماخوردگی بر افراد مُسن

ساخت وبلاگ

مجله علمی ایلیاد - پزشکی که در زمینه‌ی بیماری‌های عفونی تخصص دارد، هشدار داد که افراد مُسن حتی ماه‌ها پس از پشت سر گذاشتن بیماری سرماخوردگی، در معرض خطر بالای حمله‌ی قلبی، سکته یا فلج‌شدگی قرار دارند.


دکتر «ویلیام شفنر»، گفت: «همه‌ی ما می‌دانیم که بیماری آنفلوانزا باعث تب، ضعف و درد می‌شود و دلیلش ارائه‌ی واکنش التهابی نظام‌مند است. اما چیزی کمتر شناخته شده است؛ دو هفته تا یک ماه پس از خوب شدن در اثر آنفلوانزا، خطر دچار به حمله‌ی قلبی به میزان سه تا پنج برابر افزایش می‌یابد. همین میزان برای سکته هم صدق می‌کند. هیچکس نمی‌خواهد حمله‌ی قلبی یا سکته را تجربه کند. با پیشگیری از سرماخوردگی، می‌توان از این واکنش التهابی جلوگیری به عمل آورد و سرانجام، جلوی سکته و حمله‌ی قلبی را هم گرفت.»


آقای شفنر، استاد بیماری‌های عفونی و داروهای پیشگیرانه در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه واندربیلت است. افراد مسن باید بیشتر از همه مراقب سرماخوردگی باشند، چرا که بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر مرتبط با سرماخوردگی، در میان این افراد روی می‌دهد.


آقای شفنر افزود: «ما اکنون واکسن‌هایی داریم که منحصراً برای استفاده در افراد مسن و سالخورده ساخته شده است، زیرا آن‌ها واکنش ایمنی پیشرفته‌ای تولید می‌کنند. آنفلوانزا می‌تواند افراد فعال را هم به شدت مریض کند؛ اما پس از خوب شدن، شاید هرگز به همان سطح از فعالیتی که قبلاً داشتند، دست پیدا نکنند. سرماخوردگی می‌تواند شبیه اثر دومینو باشد که با افتادن، شروع به هُل دادن بیماران به سطح ناتوانی می‌کند.»

نوشته: HealthDay News
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد

منبع: upi.com