راهی ساده برای بهبود وضعیت خواب شما

ساخت وبلاگ

مجله علمی ایلیاد - براساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه صنعتی یندهون، باز نگه داشتن درب و پنجره‌ی اتاق‌خواب پیش از رفتن به رخت‌خواب، موجب کاهش میزان دی‌اکسیدکربن موجود در هوای اتاق می‌شود که نتیجه‌ی آن، داشتن خواب بهتر، مخصوصاً برای افرادی که دچار بی‌خوابی یا کم‌خوابی هستند، خواهد بود.


دکتر «کومار میشرا»، محقق فوق دکترا در دانشکده‌ی محیط‌زیست ساختمانی، فیزیک ساختمان‌ها و امکانات خانه‌ها را در دانشگاه صنعتی یندهون مورد بررسی قرار می‌داد و همکارانش اثرات باز نگه داشتن درب و پنجره بر روی محیط اتاق‌خواب و همچنین اثرات ناشی از آن بر روی خواب افرادی که در اتاق خواب هستند را بررسی می‌کردند. این تحقیق بر روی ۱۷ فرد کاملاً سالم مورد بررسی قرار گرفت.


دکتر میشرا در این‌باره گفت: «در هنگام تحقیق بر روی وضعیت خواب در دو محیط متفاوت حاکم بر اتاق خواب از دیدگاه روش‌های چندگانه استفاده می‌کنیم؛ در یکی از اتاق خواب‌ها درب و پنجره را باز نگه داشتیم و در دیگری درب و پنجره بسته شده‌اند.»


محققان میزان دی‌اکسیدکربن موجود در اتاق‌خواب، دمای اتاق، میزان آلودگی صوتی و میزان رطوبت را اندازه‌گیری کردند. وضعیت خواب با پرسش از افرادی که مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و با بستن حسگرهایی به بازوی آن افراد و همچنین استفاده از حسگرهایی خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد.


دکتر میشرا همچنین اضافه کرد: «به‌طور میانگین، میزان دی‌اکسیدکربن موجود در حالتی که درب و پنجره اتاق خواب باز باشند، برابر ۷۱۷ ذره بر میلیون و برای حالتی که درب و پنجره‌ها بسته باشند، برابر با ۱،۱۵۰ ذره بر میلیون است؛ این در حالی است که میزان رطوبت تقریباً در دو حالت یکسان است، اما دمای هوا در اتاق خواب با درب و پنجره باز برابر ۱۹.۷ درجه‌ی سلسیوس بوده و در اتاق خواب با درب و پنجره بسته برابر ۲۰.۱ درجه‌ی سلسیوس است که تفاوت بسیار کوچکی است و تاثیر چندانی ندارد.»


پس در نتیجه، معیاری که براساس آن تفاوت وضعیت خواب در دو حالت بررسی می‌شود، تنها می‌تواند میزان دی‌اکسیدکربن موجود در هوای اتاق باشد؛ چرا که مقدار آن در دو حالت متفاوت است.


وی اضافه کرد: «کیفیت خواب افراد مورد آزمایش یا به عبارت دیگر، تعداد دفعات بیدار شدن آن‌ها در هنگام خواب که توسط حسگرها نشان داده می‌شود را نیز می‌توان با میزان دی‌اکسیدکربن موجود در هوای اتاق توجیه کرد. می‌توان نتیجه‌گیری کرد که هرچه میزان دی‌اکسیدکربن موجود در هوای اتاق کمتر باشد، افراد خواب بهتری و آرام‌تری را تجربه خواهند کرد.»


یافته‌های دکتر میشرا و همکارانش در مجله‌ی Indoor Air منتشر شده است.

نوشته: سرجیو پروستاک
ترجمه: امیرعلی توجه - مجله علمی ایلیاد

منبع: sci-news.com