کشف تپه‌ای متعلق به دوره ساسانیان را در عراق

ساخت وبلاگ

مجله علمی ایلیاد - گروهی از دانشجویان باستان‌شناسی Near Eastern به رهبری پروفسور «دیرک ویک» دانشگاه گوئت موفق به کشف بقایای سوخته‌ی تپه‌ای متعلق به دوره‌ی ساسانیان در محل باستان‌شناسی واقع در استان سلیمانیه شده‌اند که قدمت آن به ۱،۵۰۰ سال می‌رسد.


پروفسور ویک و همکارانش اظهار داشتند: «هدف از این کاوش‌ها و حفاری‌ها، دستیابی به کامل‌ترین توالی ممکن از تاریخچه‌ی سفالی منطقه بود. درک میزان پیشرفت در حوزه سفالگری از مدت‌ها پیش به‌عنوان یکی از اهداف تحقیق بوده که در دشت شهریزور دنبال می‌شده است؛ دشتی که آن‌را مرتبط با مناطق فرهنگی باستانی جنوب عراق و غرب ایران می‌دانند.» محل باستان‌شناسی یاد شده جایی ایده‌آل برای بررسی میزان پیشرفت‌های سفالی است.


پروفسور ویک خاطرنشان کرد: «این محل قدری کوچک است، اما دارای تپه‌ای نسبتاً بزرگ است که ما در آن موفق به یافتن توالی کاملی از شکسته‌های سفال شدیم. این طور به‌نظر می‌رسد که این تپه از اوایل هزاره‌ی سوم قبل از میلاد مسیح تا دوره‌ی اسلام ساکنانی را در خود جای داده است.»


باستان‌شناسان گفتند: «علاوه بر بقایای سوخته، مُهرهای زیادی هم وجود داشتند که نشان می‌دهد تولید پارچه در مقیاس بزرگ در این محل رواج داشته است. دیواری سنگی و سخت متعلق به دوره‌ی آشوری‌ها نیز کشف گردید که اشاره به رواج کارهای ساختمانی بزرگ در این دوره دارد. این احتمال هست که ساختمان‌های باستانی تقویت شده باشند و در اوایل هزاره‌ی اول قبل از تولد مسیح مورد استفاده قرار گرفته شده باشند.»

نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد

منبع: sci-news.com