ارتباط خریدهای ناسالم با احساس گرسنگی!

ساخت وبلاگ

ارتباط خریدهای ناسالم با احساس گرسنگی!

مجله علمی ایلیاد - سناریویی وجود دارد که شما نیز احتمالاً آن‌را تجربه کرده‌اید؛ گرسنه به سوپرمارکت می‌روید و در پایان سبد خرید شما پر از غذاهایی است که در صورت گرسنه نبودن آن‌ها را نمی‌خریدید. محققین هلندی راهی یافته‌اند که کمک می‌کند در زمان گرسنگی انتخاب‌های سالم‌تری داشته باشید. «تریسی چونگ» به‌عنوان نویسنده‌ی اصلی مقاله‌ای با عنوان «علم گرسنگی؛ چگونگی کنترل آن و مبارزه با تمایلات» و دانشجوی دکتری روانشناسی در دانشگاه اوترچت هلند می‌گوید: «وقتی که مردم گرسنه هستند به گرفتن  تصمیم‌های بدون فکر تمایل بیشتری دارند.»


چونگ می‌گوید: «به این جمله فکر کنید که چشم‌ها بزرگ‌تر از شکم هستند! به‌عنوان مثال شما غذای بیشتری خرید می‌کنید؛ بیشتر از چیزی که واقعاً نیاز دارید.» در این مقاله‌ی جدید که در مجله‌ی Appetite به چاپ رسیده است، چونگ و گروه همکاران وی می‌خواهند بدانند که آیا می‌توانند کاری کنند که این تصمیمات بدون فکر منجر به انتخاب‌های سالم‌تری شود یا خیر؟


محققین نظریه داده‌اند که «از آن‌جا که افراد گرسنه بی‌فکر هستند، احتمال استفاده از منطق‌های یادگیری بیشتری در آن‌ها وجود دارد که در واقع این منطق‌ها میان‌برهای ذهنی یا تصمیم‌های تخمینی هستند.» در این مطالعه، محققین از نوعی منطق یادگیری استفاده کرده‌اند که آن‌را «منطق یادگیری اجتماعی» نامیده‌اند. به گفته‌ی چونگ این نوع از منطق در واقع فقط مقلد بودن و انجام دادن چیزی است که اکثریت انجام می‌دهند.


این مطالعه شامل دو آزمایش می‌شود. در آزمایش اول از ۲۰۰ شرکت‌کننده خواسته شد تا به پرسش‌های آنلاین پاسخ دهند. این پرسش‌ها شامل سوالی درباره‌ی میزان گرسنگی آن‌ها بود. آن‌ها باید گرسنگی خود را از ۱ تا ۷ امتیازدهی می‌کردند. در مرحله‌ی بعد به شرکت‌کنندگان ۶ جفت غذا ارائه می‌شد که یکی از آن‌ها غذای سالمی (سالاد) و یکی دیگر غذایی ناسالم (فست‌فود) بود. به نصف شرکت‌کنندگان اطلاعات اضافی دیگری نیز داده شد؛ در کنار هر جفت غذای ارائه شده به آن‌ها نموداری نشان داده می‌شد که نشان می‌داد اکثریت افراد غذای سالم‌تر را انتخاب کرده‌اند. با این کار در واقع منطق یادگیری اجتماعی ایجاد شده است. 


آزمایش دوم نیز مانند آزمایش اول بوده است با این تفاوت که شرکت‌کنندگان به جای پاسخ دادن به پرسش‌های آنلاین، در دنیای واقعی مورد مصاحبه قرار گرفتند. محققین به کافه‌تریایی مراجعه کردند و با افرادی که قصد غذا خوردن داشتند، مصاحبه کردند و آن‌ها را با افرادی که غذای خود را تمام کرده بودند مقایسه کردند. مانند آزمایش اول از حدود ۱۹۰ نفر خواسته شد تا بین چند جفت غذا شامل غذاهای سالم و ناسالم انتخاب کنند. به نصف شرکت‌کنندگان کارت‌هایی داده شد که نشان می‌داد شرکت‌کنندگان قبلی غذاهای سالم‌تر را انتخاب کرده‌اند.


محققین دریافتند که وقتی افراد گرسنه اطلاعاتی را دریافت کنند که آن‌ها را به سمت انتخاب‌های سالم‌تر ترغیب کند، به‌طور ضمنی آن‌ها نیز انتخاب‌های سالم‌تری خواهند داشت. چونگ می‌گوید: «نکته‌ی قابل توجه این است که بی‌فکری مانند چیزی که در گرسنگی تجربه می‌کنیم، همیشه بد نیست و در واقع می‌توان با دادن سیگنال‌هایی از محیط اطراف این افراد را به سمت انتخاب‌های سالم‌تر هدایت کرد.» بنابر نوشته‌های محققین در این مقاله‌، این سیگنال‌ها می‌تواند به شکل وجود فلش‌هایی در فروشگاه‌ها که محل وجود غذاهای تازه را نشان می‌دهد و یا قرار دادن غذاهای سالم‌تر و میوه‌های تازه نزدیک ورودی فروشگاه باشد.


چونگ می‌گوید: «با اجرای این منطق‌های یادگیری اجتماعی برای ترغیب انتخاب‌های سالم‌تر، انتخاب‌های بدون فکر می‌تواند تبدیل به انتخاب‌های سالم شود.»

نوشته: سارا میلر

ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد

مطالب پیشنهادی

آیا ما موجودی شبیه‌سازی شده هستیم؟

سلول‌های موشی در قلب انسان

پیش‌گویی مغز از وقایع آینده!

مشاوره رایگان جهت اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور

در صورتی که مایلید شرایط شما جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، توسط مشاورین باتجربه و متخصص موسسه «ایلیاد بین‌الملل» ارزشیابی گردد، فرم مشاوره زیر را تکمیل نمایید. پس از دریافت اطلاعات، حداکثر طی دو روز کاری با شما تماس خواهیم گرفت. قابل توجه است که موسسه ایلیاد بین‌الملل دارای مجوز اعزام دانشجو از وزارت علوم ایران می‌باشند.

همیار وردپرس...
ما را در سایت همیار وردپرس دنبال می کنید

برچسب : ارتباط,خریدهای,ناسالم,احساس,گرسنگی, نویسنده : جمشید رضایی بازدید : 140 تاريخ : پنجشنبه 16 شهريور 1396 ساعت: 15:08

خبرنامه