فرودی آرام بر روی دریاهای تیتان

ساخت وبلاگ

فرودی آرام بر روی دریاهای تیتان

مجله علمی ایلیاد - تحقیقات جدید نشان داده که اکثر امواج روی دریاهای هیدروکربن‌های مایع تیتان، کوچک هستند و ارتفاع و بلندی آن‌ها به ترتیب تنها در حدود یک سانتی‌متر و بیست سانتی‌متر است؛ یافته‌ای که محیطی آرام را نشان می‌دهد که می‌تواند خبرهای خوبی برای ماموریت‌های فرود روباتیک آینده روی قمر ناهموار زحل باشد. این نتایج در نشریه‌ی Earth and Planetary Science منتشر شده است.


تیتان بزرگ‌ترین قمر زحل و یکی از مکان‌های موجود در منظومه‌ی شمسی است که تصور می‌شود دارای اجزاء سازنده، برای زندگی است. در تصاویری که توسط فضاپیمای کاسینی ناسا گرفته شده است، به دلیل جو ضخیم تیتان که با نیتروژن و هیدروکربن‌های گازی ابری شده است، تیتان مانند کره‌ی صیقلی قهوه‌ای رنگی به نظر می‌رسد.


با این حال، تصاویر رادار کاسینی نشان می‌دهد که تیتان دارای پوسته‌ی سطحی ساخته‌شده از یخ آب و خیس شده در هیدروکربن‌های مایع، است. روی تیتان، متان و اتان مانند باران از آسمان فرو می‌ریزند، دریاچه‌ها و دریاهای عمیق را پر می‌کنند و احتمالاً به وسیله‌ی آتشفشان‌های یخ‌زده‌ای به نام «کریووالکانی»‌ به هوا می‌روند. 


دکتر «سیریل گریما»، نویسنده‌ی ارشد این مطالعه و محقق مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تگزاس در آستین، گفت: «جو تیتان بسیار پیچیده است، و مولکول‌های آلی پیچیده، یعنی اجزاء سازنده‌ی زندگی، را تشکیل می‌دهد. این ممکن است به‌عنوان آزمایشگاه عمل کند که در آن می‌توانید ببینید که مولکول‌های اساسی چگونه می‌توانند به مولکول‌های پیچیده‌‌تری تبدیل شوند که می‌توانند در نهایت به زندگی منجر شوند. مهم‌تر اینکه، تصور می‌شود که در زیر پوسته‌ی یخی آن، اقیانوسی از آب مایع وجود داشته باشد.»


دکتر گریما و همکارانش با تجزیه و تحلیل داده‌های گردآوری شده توسط دستگاه RADAR کاسینی در طول اوایل فصل تابستان تیتان، دریافتند که ارتفاع و بلندی امواج سراسر سه دریاچه‌ی بزرگ‌تر در نیمکره‌ی مشالی تیتان به ترتیب تنها در حدود ۱ سانتی‌متر و ۲۰ سانتی‌متر است. دکتر گریما گفت: «علاقه‌ی زیادی برای فرستادن کاوشگر به این دریاها وجود دارد و زمانی که این کار انجام شود، می‌خواهید فرودی امن داشته باشید و نمی‌خواهید بادهای بسیاری وجود داشته باشد. مطالعه‌ی ما نشان می‌دهد که چون ارتفاع امواج زیاد نیست، احتمالاً باد کم است.»


دکتر «الکس هیز»، استادیار نجوم در دانشگاه کرنل، گفت: «این کار، اثر مستقلی از ناهمواری دریا است و به محدود کردن اندازه و ماهیت هرگونه امواج حاصل باد کمک می‌کند. از نتایج، این‌‌گونه به‌نظر می‌رسد که درست در نزدیکی آستانه‌‌ی تولید موج هستیم که در آن، بخش‌هایی از دریا هموار و بخش‌هایی ناهموار هستند.»


دکتر گریما افزود: «نتایج ما، طبقه‌بندی اوایل تابستان به‌عنوان آغاز فصل بادی تیتان را زیر سوال می‌برد؛ زیرا احتمالاً امواج بلند برای بادهای بزرگ‌تر ساخته شده‌اند.» اطلاعات مربوط به آب و هوای تیتان، برای فرستادن ایمن کاوشگر به سطح آن ضروری است. دکتر گریما گفت: «گرچه هیچ برنامه‌ی رسمی برای ماموریت وجود ندارد، اما مفاهیم زیادی وجود دارد که توسط محققان سراسر جهان طراحی شده است. این مطالعه نشان می‌دهد که اگر ماموریتی در اوایل تابستان تیتان به روی این قمر فرود آید، به احتمال زیاد فرودی خوب و آرام خواهد بود.» 

نوشته: SciNews
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد

منبع: sci-news.com

همیار وردپرس...
ما را در سایت همیار وردپرس دنبال می کنید

برچسب : فرودی,آرام,دریاهای,تیتان, نویسنده : جمشید رضایی بازدید : 161 تاريخ : سه شنبه 7 شهريور 1396 ساعت: 10:49

خبرنامه