انتشار فیلم‌ها و نقشه‌هایی از پلوتو و شارون

ساخت وبلاگ

انتشار فیلم‌ها و نقشه‌هایی از پلوتو و شارون

مجله علمی ایلیاد - در ۱۴ ژوئیه‌ی سال ۲۰۱۵، سازمان فضایی ناسا پروازی به یاد ماندنی را با فضاپیمای «افق‌های نو» خود به پلوتو انجام داد. بعد از این پرواز ناسا، مجموعه‌ای از اطلاعات، نقشه‌ها و فیلم‌های گرفته شده از سیاره‌ی کوتوله‌ی پلوتو و بزرگترین قمرش، به‌نام «شارون» را به نمایش گذاشت. این تصاویر به هم پیوسته، توسط دوربین‌های بسیار با کیفیت و پیشرفته‌ی فضاپیمای افق‌های نو گرفته شده است که به طیف‌های مریی نور حساس است.

دکتر «آلان استرن»، رییس بخشی از افق‌های نو می‌گوید: «پیچیدگی و زیبایی‌های پلوتو، از نظر ساختاری این سیاره و قمر آن، فراتر از تخیلات و تصورات ما است. ما به هرجایی که تغییر مسیر می‌دهیم و می‌رسیم، رازهای بسیار زیبا و شگفت‌انگیزی را می‌یابیم. این نقشه‌ها و عکس‌های گرفته شده از سیاره‌ی کوتوله‌ی پلوتو توسط ماموریت افق‌های نو ناسا در سال ۲۰۱۵ کمک خوبی برای یافتن این رازها و کاوش درآن‌ها می‌کند.»


دکتر آلان استرن و همکارانش تصاویر و فیلم‌های خارق‌العاده‌ای از سیاره‌ی کوتوله‌ی پلوتو و قمرش شارون را ایجاد کرده‌اند. به دلیل اهمیت بالای نقشه‌برداری، این تصاویر دو تا سه برابر بزرگ شده‌اند تا راحت بتوان از مناطق مختلف، نقشه‌برداری کرد. به کمک رنگ‌های موجود روی سطح این سیاره و قمر آن شارون، می‌توان اطلاعات و جزییات زیادی را فهمید.


این پرواز جذاب و مهیج از بلندی‌های پلوتو شروع می‌شود و به دشت‌هایی از یخ نیتروژن می‌رسد که به‌طور عامیانه «اسپوتنیک پلانیتا» خوانده می‌شود. این فضاپیما ابتدا از حاشیه‌ی غربی اسپوتنیک پلانیتا عبور کرده، جایی که سرزمینی به نام «ماکولا» در تاریکی قرار دارد و در سمت راست آن کوه‌ها قرار دارند. سپس پروازی به سمت شمال دارد، جایی که کوه‌های «ویجر» قرار گرفته‌اند و بعد با چرخشی به سمت جنوب، وارد منطقه‌ی «پیونیر ترا» می‌شود. سرانجام به بخش شرقی سیاره پلوتو می‌رود.


پرواز بر فراز شارون از ارتفاعات آن شروع می‌شود، سپس پایین آمده و وارد تنگه‌های عمیقی به نام «سرنیتی» می‌شود. پرواز از قسمت شمالی شروع می‌شود که کوه آتشفشان «دروفی گِل» را نشان می‌دهد و سپس وارد منطقه‌ی «موردور ماکولا» می‌شود. فضاپیما به سمت جنوب چرخیده و قبل از رسیدن به نواحی استوانه‌ای «وولکان» و کوه های «کلرک مونتز»، قسمت‌های شمالی سرزمین «اُز ترا» را مورد پوشش قرار می‌دهد.

نوشته: SciNews

ترجمه: مجله علمی ایلیاد

همیار وردپرس...
ما را در سایت همیار وردپرس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی بازدید : 210 تاريخ : جمعه 20 مرداد 1396 ساعت: 3:01

خبرنامه